Erdogan zapretio: Ako se ne ispune obećanja, nastavljamo da gazimo Kurde!

Autor: Tanjug

Svet

19.10.2019

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ukoliko se ne ispune obećanja koja su data Turskoj, mi nećemo čekati kao ranije, već ćemo nastaviti operaciju po isteku roka koji smo dali. Ukoliko se dogovor ispoštuje, ispoštuje, a ukoliko ne, od prvog minuta posle isteka roka od 120 sati nastavićemo da gazimo glave kurdskih snaga", rekao je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan

On je istakao i kako će s ruskim kolegom Vladimirom Putinom razgovarati o situaciji u Siriji, uključujući i to što su snage odane režimu sirijskog predsednika Bašara al Asada uz pratnju ruske vojske ušle u neka područja koja su unutar pojasa u kojem Turska sprovodi operaciju "Izvor mira".

On je oštro kritikovao "propagandu i širenje dezinformacija" o operaciji koju turske snage vode pa je istakao da je od početka "Izvora mira" Turska bila na udaru krajnje prljave propagande u kojoj su pale maske pale, pa se videlo ko je ko.

Podsetimo, delegacije Turske i SAD su, u četvrtak, postigle dogovor o pauziranju operacije na 120 sati kako bi se omogućilo povlačenje kurdskih snaga.

Delegacije predvođene turskim predsednikom i američkim potpredsednikom Majklom Pensom dogovorile su da Turska uspostavi sigurnu zonu duž pograničnog pojasa u Siriji širine od 32 kilometra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading