Dodik o stanju u BiH: Što pre formirati vlast, ali bez ucena članstvom u NATO

Autor: Tanjug

Svet

14.10.2019

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas šefu Delegacije EU i specijalnom predstavniku EU u BiH Johanu Satleru da je spreman da radi na svim evropskim pitanjima i podsetio da je to dogovoreno i sa Evropskom komisijom prilikom sastanka članova Predsedništva BiH u februaru u Briselu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Milorad Dodik

- Dodik je naglasio da, nažalost, nije na tome urađeno dovoljno jer je očigledno da je zbog uslovljavanja ostala dva člana Predsedništva godišnjim nacionalnim planom (s NATO-om) kao preduslovom za formiranje Saveta ministara žrtvovan evropski status BiH - saopšteno je iz njegovog kabineta.

Dodaje se da je na današnjem sastanku u Sarajevu Dodik preneo Satleru da pri takvom stanju stvari, gde se pokušava da se formiranje vlasti uslovljava članstvom u NATO-u, nije siguran da li je formiranje vlasti u ovom trenutku moguće.

U saopštenju se kaže da je Dodik rekao da je jedino racionalno da se formira Savet ministara BiH i da se što pre na dnevni red stavi evropska agenda.


Navodi se da je Dodik istakao da se ne mogu prihvatiti nikakve ucene.

- Satler je naglasio da se ubrzano mora raditi na formiranju Saveta ministara, odnosno vlasti u BiH, jer su zbog toga zarobljena mnoga evropska sredstva za značajne projekte u BiH - saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading