Trampov tvit podigao akcije na Volstritu

Autor: Tanjug, Republika

Svet

10.10.2019

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Akcije na Volstritu su danas značajno porasle, nakon što je američki predsednik Donald Tramp poručio da će se sutra sastati sa kineskim vicepremijerom LJu Heom. To je podgrejalo očekivanja da će dve zemlje uspeti da ostvare napredak na trgovinskom frontu, ocenjuje CNBC.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Industrijski indeks Dau DŽons je porastao za 251 poen ili 0,9 odsto, a širi S&P 500 i tehnološki Nasdak za po 1,0 odsto. Akcije Katerpilara, američkog proizvođača građevinske i rudarske opreme, porasle su za 2,7 odsto, što je tu kompaniju učinilo najvećim dobitnikom u okviru indeksa Dau DŽons.

Deonice Epla su porasle za više od jedan odsto, dok su akcije banaka Morgan Stenli, Goldman Saks i J.P. Morgan Čejs napredovale za više od 2,0 odsto pojedinačno.


Tramp je u današnjem tvitu napisao: - Veliki dan pregovora sa Kinom. Oni žele da postignu dogovor, ali da li ja želim? Sastajem se sutra sa (kineskim) vicepremijerom u Beloj kući -.

Evropske berze su, takođe, danas u plusu, prenosi njujorška agencija "Blumberg". Indeks Euro Stoxx 50 je ojačao za 1,01 odsto, londonski FTSE 100 za 0,63 odsto, nemački DAKS za 0,80 procenata, francuski KAK 40 za 1,38 odsto, a španski IBEKS 35 za 1,21 odsto. U Aziji, japanski indeks Nikei 225 je napredovao za 0,45 odsto, a honkoški Hang Seng za 0,10 odsto.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading