Engleska posla! Džonson zaratio sa ocem zbog klimatskih promena

Autor:

Svet

10.10.2019

21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijeru Velike Britanije ove jeseni politika je u velikoj meri pokvarila odnose sa članovima najbliže porodice. Prvo je početkom septembra zbog neslaganja oko načina na koji Boris Džonson sprovodi Bregzit i proterivanja neposlušnih članova iz Konzervativne partije ostavku na funkciju ministra za univerzitete, nauku, istraživanja i inovacije podneo Džo Džonson, njegov mlađi brat. Zatim se njihova sestra Rejčel Džonson pridružila talasu kritika upućenih premijeru zbog spornih izjava koje je o protivnicima Bregzita dao u Donjem domu britanskog parlamenta, ocenjujući njegov nastup "istinski sramotnim".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boris Džonson

Delovalo je da je barem s ocem Stenlijem Džonsonom na istoj liniji što se tiče izlaska Britanije iz Evropske unije. Ali i sa njim je indirektno došao u sukob ove nedelje, nakon što su demonstranti iz pokreta koji traži veće angažovanje vlasti protiv klimatskih promena Pobuna protiv istrebljenja (Extinction Rebellion) zaposeli glavne lokacije u centru Londona, pa je tako Trafalgar skver prekriven njihovim šatorima. Premijer je taj protest prokomentarisao na promociji trećeg toma autorizovane autobiografije pokojne britanske premijerke Margaret Tačer u ponedeljak uveče.

- Plašim se da bezbednjaci nisu želeli da dođem ovde večeras zato su rekli da je put bio prepun tvrdokornih gunđala i demonstranata nespremnih na saradnju... koji su napravili đubre na putu - kazao je Džonson učesnicima skupa.

Međutim, upravo je njegov otac Stenli juče na Trafalgar skveru održao govor pred tim istim učesnicima protesta, koje je predsednik vlade izvređao, pa su ga odmah pitali šta kaže na sinovljevu izjavu.

- Što se tiče "tvrdokornih gunđala nespremnih na saradnju", ja taj bedž ponosno nosim. To je jedna od najlepših stvari koju je on o meni rekao odavno gledajući - kazao je premijerov otac, koji je tokom govora na reveru nosio bedž pokreta Pobuna protiv istrebljenja.

Stenli Džonson je kasnije u izjavi medijima poručio da u njegovoj porodici ne postoji neslaganje po pitanju klimatskih promena.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading