Sudije zamalo srčka da strefi! Majka tukla ćerku štapom, pa izjavila: Rekla sam joj da ću je ubiti, ali to je kod nas u Bosni normalno

Autor: Radiosarajevo.ba

Svet

08.10.2019

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Regionalnom sudu u austrijskom Salcburgu održan je proces bračnom paru iz BiH, muškarcu (48) i njegovoj supruzi (46).

Foto: Ilustracija

Oni su se teretili za okrutno postupanje prema ćerki (21), pretnje, prisilu i fizičko zlostavljanje.

Kako se navodi, roditeljima se nije dopao novi momak njihove ćerke i odlučili su devojku (koja je već postala majka) da prisile da prekine vezu.

U junu su pokupili 21-godišnjakinju u njenom stanu i prisilno je doveli na "raspravu" u roditeljski dom. Tamo je majka ćerki pretila ubistvom ako ne prekine vezu s novim partnerom.

To nije sve, tukla je devojku drvenim štapom. Nije zaostajao ni otac koji je ćerku davio s obe ruke i nožem pretio da vezu mora da okonča.

Bračni par, koga je zastupao advokat Markus Kobler, gotovo u potpunosti je odbacio sve navode optužbe.

"Ona laže", rekao je otac, dok je majka samo priznala da je ćerku pretukla drvenim štapom. Odbacila je optužbe za pretnje.

"Rekla sam joj na bosanskom: 'Ubiću te'. Ali, u Bosni i Hercegovini se to često govori i ne predstavlja ozbiljnu pretnju", izjavila je žena.

Sudija Filip Groser ocenio je žrtvine izjave potpuno verodostojnim, pa je oca i majku osudio na po 10 meseci uslovnog zatvora. Presuda je pravosnažna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vojo

08.10.2019 11:01

To je samo pretnja.