Ovo je Erdoganova supruga Emina: Evo zašto je htela da izvrši samoubistvo!

Autor: Republika

Svet

07.10.2019

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Redžep Tajip Erdogan, predsednik Turske, stigao je u zvaničnu posetu Srbiji, a s njim je došla i njegova supruga Emina.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Emina Erdogan

Emina Erdogan je ranije dospela u centar lokalnog skandala. Bila je to šesta godina vladavine turskog predsednika. Turska, tada i dalje neokrnjenog Ataturkovog nasleđa, nije dobro podnela stajling Emine Erdogan.

Tačnije, reč je o predstavnicama organizacije "Žene evropske republike Turske", koje su optužile Eminu Erdogan da je nosila hidžab tokom putovanja u inostranstvo, i tako "na netačan i nepravilan način predstavila lice savremene turske žene u međunarodnoj javnosti". Međutim, sve je ostalo na tužbi, a nakon inicijalne vesti o ovom slučaju se više ništa nije znalo.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Emina i Redžep Tajip Erdogan

Emina Erdogan ima 64 godine, a rođena je u Istanbulu. Arapskog je porekla, najmlađe dete i jedina ćerka u porodici sa petoro dece. Umetničku školu Mithat Pasa Aksam napustila je pre mature, a sa 15 godina brat Husein zabranio joj je da napušta kuću jer to ne priliči devojkama njenih godina.

Emina je u jednom od retkih intervjua priznala da je to jako teško podnela, te da je u jednom momentu pomišljala i na samoubistvo. Ipak, u pomoć joj je pritekla majka, koja joj daje dozvolu da izlazi iz kuće. Uskoro upoznaje spisateljicu Šule Jiskel, koja je preispitivala ulogu turske i uopšte muslimanske žene u svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading