STIŽE OPASNA MARIJA, Irma će biti ubrzo zaboravljena!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

18.09.2017

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uragan "Marija" će u narednih 48 sati jačati, verovatno do kategorije četiri, i očekuje se da će udariti na Karibe, pre nekoliko dana pogođene olujom "Irma".

RepublikaFoto: twitter.com/ABC
Stiže Marija, mnogo gora od Irme

Američki centar za uragane izdao je upozorenje i objavio da je "Marija" na oko 165 kilometara udaljenosti od Barbadosa dostigla snagu kategorije jedan sa vetrovima čija brzina dostiže oko 135 kilometara na čas i da će u narednim danima, kada stigne do Zavetrenih ostrva, postajati sve opasnija.

Kako se navodi, od tri velike oluje koje se trenutno nalaze iznad Atlantika, "Marija" ima najveći potencijal da ugrozi već delom razorena karipska ostrva.

U blizini istočne obale SAD nalazi se uragan "Hose", koji je takođe trenutno klasifikovan kao kategorija jedan, ali čije se drastično jačanje ne očekuje. Ipak, postoji upozorenje na stvaranje opasnih struja u priobalju.

Treća oluja "Li" oslabila je u nedelju i od nje više ne preti velika opasnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading