OVO NISTE ZNALI O TITANIJUMSKOJ FRAU

Autor: Tanjug

Svet

17.09.2017

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka kancelarka Angela Merkel može dugo da izdrži bez sna, sama uzgaja povrće, vatreni je navijač nacionalne fudbalske reprezentacije, a ispit iz marksizma je teško položila - to su neke od možda malo poznatih činjenica o njoj, a o kojima AP piše nedelju dana uoči izbora u Nemačkoj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kao sav normalan svet: Angela Merkel

Velika prednost 63-godišnje Merkel je to što dugo može da ostane budna tokom važnih razgovora koji često traju i do rane zore, kada svetski lideri moraju da se hvataju u koštac s temama kao što su klimatske promene, finansijsko spasavanje država ili mirovni pregovori.

Merkel kaže da joj je, kao i svima, san potreban, ali da ima tu sposobnost da izdrži dugo bez sna, "poput kamile", kako je ranije rekla nemačkom ženskom magazinu "Brigite".

Živi u običnom stanu

Još jedna zanimljiva činjenica o njoj je da je, za razliku od napora u izučavanju fizike koji su nagrađeni najvišom ocenom, njen trud na polju komunističke ideologije ocenjen sa svega "dovoljno".

Uz to, kancelarka nije poznata kao neko ko živi luksuznim životom, već zapravo živi u običnom stanu u centru Berlina, a poseduje i malu seosku kuću severno od prestonice gde sama uzgaja povrće, navodi američka agencija.


Možda ne znaju svi ni to da je Merkel vatreniji navijač nemačke fudbalske reprezentacije od većine političara i da, kad god može, lično odlazi u svlačionicu da nemačkim igračima poželi sreću.

Fantom iz opere

Interesantna je i činjenica da se drugi suprug Merkelove, kvantni hemičar Joakim Zauer, u širokom luku kloni medijske pažnje, a na početku njenog kancelarskog mandata se samo jednom pojavio pored nje, i to na operskom festivalu, zbog čega ga je jedan magazin nazvao "fantomom iz opere", a o njegovim političkim stavovima se ništa ne zna.

Nemački glasači izaći će na birališta 24. septembra, a Merkel se nada da će osvojiti i četvrti mandat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading