Apokaliptično obraćanje iranskog predsednika u UN: Persijski zaliv na ivici pucanja, naše strpljenje ima granice

Autor: Tanjug

Svet

25.09.2019

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iranski predsednik Hasan Rohani upozorio je danas svetske lidere da je region Persijskog zaliva "na ivici kolapsa", te da bi bilo koja nepromišljena greška mogla da "izazove veliki požar".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hasan Rohani

- Nećemo tolerisati provokativnu intervenciju stranaca. Odgovorićemo odlučno i snažno na svaku vrstu kršenja našeg teritorijalnog integriteta i bezbednosti - rekao je Rohani u govoru na Generalnoj skupštini UN u Njujorku.

Iran neće pregovarati o nuklearnom pitanju sve dok su na snazi sankcije, rekao je Rohani i dodao da njegova zemlja "pruža otpor najnemilosrdnijem ekonomskom terorizmu".

- Naš odgovor na razgovore pod pritiskom je "ne" - rekao je Rohani, uz poruku da bi Iran mogao da napusti nuklearni sporazum iz 2015. ako evropske sile ne uspeju da ga spasu posle povlačenja SAD.

 

 

- Mi smo posvećeni nuklearnom sporazumu, ali strpljenje Irana ima granice - upozorio je on, prenosi Rojters.

On je rekao da SAD nisu uspele da reše sukobe u Avganistanu, Iraku i Siriji i da nisu u stanju da sad učestvuju u smirivanju tenzija i donošenja mira regionu.

Rohani je optužio SAD za "nemilosrdan ekonomski terorizam" i za, kako se izrazio, gusarsko ponašanje u međunarodnim odnosima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading