Tramp tražio od ukrajinskog predsednika: Istraži Bajdenovog sina

Autor: Tanjug

Svet

20.09.2019

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp vršio je pritisak na ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog u više navrata da istraži sina demokratskog predsedničkog kandidata Džoa Bajdena, objavio je Volstrit džornal pozivajući se na ljude koji su upoznati sa materijom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Tramp je u obraćanju novinarima rekao da "nije važno o čemu su pričali".

U telefonskom razgovoru u julu, Tramp je napomenuo Vladimiru Zelenskom više puta da na istrazi radi s ličnim advokatom američkog predsednika Rudijem Đulijanijem, piše list.

Tramp je, međutim, odbio da kaže novinarima da li je sa Zelenskim razgovarao o Bajdenu ili njegovoj porodici, ali je rekao da bi "neko trebalo da nadgleda" bivšeg potpredsednika SAD.

Tramp je zatim istakao navode da je Bajden, dok je bio potpredsednik SAD, neprimereno vršio pritisak na Ukrajinu da otpusti tužioca koji je istraživao njegovog sina, dodajući da novinari treba da istraju u tom slučaju, preneo je RTS.

Trampov razgovor sa Zelenskim istražuju demokrate, koji ispituju da li su Tramp i Đulijani pokušali da manipulišu ukrajinskom vladom u pomaganju Trampovoj predizbornoj kampanji tražeći informacije koje bi mogle biti štetne za Bajdena, njegovog protivkandidata za predsednika SAD.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading