Sila pritisla Zemlju: Zajedničke vojne vežbe Rusije, Indije, Kine na kojima učestvuje 128.000 vojnika

Autor: Srbija Danas, Republika

Svet

20.09.2019

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Rusiji se od 16. do 21. septembra održavaju velike vojne vežbe zajedno sa Kinom i Indijom, a manevri se održavaju na teritoriji od Kaspijskog mora do Srednje Azije.

RepublikaFoto: youtube.com/ The World of Russian Weapons
Detalj sa vojne vežbe Centar-2019

U vežbama "Centar-2019", koje su počele u ponedeljak, učestvuje oko 128.000 vojnika sa više od 20.000 jedinica tehnike.

Ruskim vojnicima pridružile su se trupe iz Kine, Indije i Pakistana, zajedno sa odredima iz četiri srednjoazijske zemlje - Kazahstana, Tadžikistana, Kirgistana i Uzbekistana.

Glavni borbeni tenkovi T-72, različita borbena vozila i helikopteri Mi-24 raspoređeni su za vežbanje odbijanja neprijateljskih napada. Vojska je takođe testirala balističke rakete kratkog dometa "Iskander", koje su konstruisane za probijanje oklopnih vozila i uništavanje terorističkih skrovišta. Ciljeve su pronalazili novi ruski dronovi za nadzor "Orlan 10".

U međuvremenu, više desetina brodova učestvovalo je u vežbama pogađanja vazdušnih meta na Kaspijskom moru. Na video-snimcima sa morskog poligona vidi se kako se kupole okreću i pucaju po nadolazećim neprijateljskim raketama.

Peking u vežbama učestvuje sa više od 1.600 vojnika, zajedno sa tenkovima i strateškim bombarderima.

- Cilj vežbi je poboljšanje sveobuhvatnog strateškog partnerstva sa Rusijom - izjavio je tokom ceremonije otvaranja vežbi komandant kineskog kontingenta general-pukovnik Liu Sjaovu.

Nju Delhi je poslao nekoliko stotina vojnika na vežbe koje se održavaju usred obnovljenih tenzija između Indije i Pakistana zbog Kašmira.

Izvršeni su svi zadaci vežbi i dobijena je "pozitivna reakcija" predsednika Vladimira Putina, koji je trupe posetio u Orenburškoj oblasti koja se graniči sa Kazahstanom, izjavio je ranije portparol Kremlja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading