Iznenađenje u Izraelu! Netanijahu pozvao glavnog rivala da zajedno formiraju vladu

Autor: Tanjug

Svet

19.09.2019

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je pozvao svog glavnog rivala Benija Ganca da se sastanu i oforme vladu nacionalnog jedinstva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Benjamin Netanijahu

- Desnica ne može sama da formira koaliciju, a vlada treba da bude što je moguće veća i ujedinjenija - rekao je Netanijahu, prenosi "Jerusalim post".

Netanijahu je takođe tražio od Ganca da se što pre sastane sa njim kako bi započeli proces stvaranja vlade.

- Ne možemo i nemamo razloga da idemo na treće izbore. Protivim se tome. Pozivamo da se već danas formira vlada širokog jedinstva - rekao je.

Prema poslednjim informacijama, levičarska partija Benija Ganca Plavi i beli i koalicija okupljena oko nje osvojili su jedno mesto više od desničarskog bloka na čelu sa Netanijahuovim Likudom. Nijedan blok ne može sam da formira vladu. Za sada nema odgovora iz Gancovog, prenosi Rojters.

Prethodno je AP javio da će izraelski premijer pokušati da formira koaliciju sa svojim verskim i nacionalističkim saveznicima, uprkos lošim rezultatima na parlamentarnim izborima. Kako se navodi, iz kabineta premijera Netanijahua saopšteno je da izraelski lider neće prisustvovati ovogodišnjem zasedanju Generalne skupštine UN u Njujorku.

Put je otkazan nekoliko sati posle zatvaranja birališta, kada su ankete pokazale da Netanjahu neće imati većinu u parlamentu. Takodje, otkazana je njegova poseta SAD tokom koje je trebalo da se sretne sa amerckim predsednikom Donaldom Trampom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading