Šok u Švedskoj! Klinac doneo bombu u vrtić, vaspitač kada je video umalo nije dobio srčku

Autor: Tanjug, Republika

Svet

12.09.2019

07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici švedskog specijalnog tima zatvorili su jednu predškolsku ustanovu u Kristinajštadu na jugu Švedske, nakon što je dete donelo granatu na čas.

RepublikaFoto: Photo by Lians Jadan on Unsplash
Foto: Ilustracija

Policija je pozvana nakon što je osoblje vrtića otkrilo sumnjivi predmet nakon što su deca otišla kućama, a na licu mesta utvrđeno je da se radi o granati, zbog čega je pozvan specijalni tim za razminiranje, prenosi CNN.

Portparol policije rekao je da predmet liči na pušku, ali da je okrugao, kao i da ga je tim demontirao u vrtiću u kontrolisanom okruženju jer je procenjeno da je "suviše opasno da bi se pomerao".

Eksplozivnu napravu dete je pronašlo na poligonu koje je koristila vojska za vežbe.

- Vojska koristi velike otvorene prostore za vežbe, međutim nekoliko puta godišnje oni su otvoreni za javnost kada nema pucnjave. Ljudima se obično govori da ne diraju ništa od predmeta - rekao je portparol.

Za sada nije utvrđeno koje dete je donelo predmet u vrtić, a portparol je dodao da se radi o deci mlađoj od sedam godina, kao i da je slučaj zatvoren.

Ipak, jedan policijski zvaničnik Tomas Soderberg, kaže da bi to moglo da se promeni, jer se radi o veoma opasnoj situaciji.

- Da je naprava eksplodirala dok su se deca tu igrala, moglo je da se katastrofalno završi - rekao je on.

Kako je rekao, dete je verovatno mislilo da je predmet zanimljiv, a roditelji nisu znali da imaju granatu u kući.

On je dodao i da to nije jedinstven slučaj, budući da je pre nekoliko godina jedno dete iz osnovne škole takođe donelo granatu na čas i stavio je na sto za stoni tenis.

- Kada je naišao nastavnik samo što nije dobio srčani udar - rekao je Soderberg.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading