Bio surov momak, prešao je sve granice: Tramp progovorio o razlozima smene Džona Boltona

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

11.09.2019

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp je izjavio da je ideja njegovog bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona da sa Severnom Korejom radi po libijskom modelu bila pogrešna, kao i da su njegovi pristupi u oblasti spoljne politike inače često bili previše žestoki.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tramp i Bolton

- Džon je čovek s kojim sam bio u dobrim odnosima. On je napravio neke greške. Predlagao je da sa Severnom Korejom radimo kao s Libijom.To nije baš dobra izjava, ako imamo u vidu što se dogodilo s (libijskim liderom Moamerom) Gadafijem. Bolton je bio veoma surov momak - rekao je Tramp novinarima.

On je dodao da ne krivi severnokorejskog lidera Kim Džong Una koji je rekao da ne želi da ima posla s Boltonom.

- Izjavljivati tako nešto u periodu pregovora - to nije pitanje čvrstine pristupa, nego pitanje da li čovek postupa mudro - dodao je Tramp.

 

 

Predsednik SAD je dodao da se s Boltonom razilazio i u stavovima o pitanju Venecuele.

- Nisam se slagao s Džonom Boltonom u vezi s Venecuelom. Mislim da je prešao sve granice - rekao je Tramp, ne navodeći detalje o suštini tih nesuglasica.

Bolton se zalagao za smenu vlasti u Venecueli putem ekonomskog pritiska. Američki mediji su u više navrata pisali o tome da je Trampa nervirao neuspeh takve strategije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading