Majk Pompeo: Neće biti promene u spoljnoj politici zbog smene Boltona

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

10.09.2019

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da lideri drugih država ne treba da očekuju promene u spoljnoj politici SAD zbog smene savetnika američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Majk Pompeo

- To je uvek bila predsednička politika. Delimo s njim naša saznanja, ali ne mislim da lideri stranih država treba da misle da će se spoljna politika predsednika Trampa promeniti ako neko od nas ode - rekao je Pompeo.

On je potvrdio da se u mnogo čemu nije slagao s Boltonom.

- Mnogo puta nisam bio saglasan s Boltonom, to je tačno - kazao je Pompeo, potvrđujući pisanje pojedinih američkih medija.

Predsednik SAD Donald Tramp ranije je izjavio da je tražio od svog savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona da podnese ostavku zbog međusobnih nesuglasica. Tramp je saopštio da će sledeće sedmice objaviti ko će zameniti Boltona na toj poziciji.

Ranije je niz medija, među kojima je i „Vašington post“, objavio da je Tramp odlučio da odloži sastanak s liderima pokreta "Taliban“ i s predsednikom Avganistana Ašrafom Ganijem 8. septembra u Kemp Dejvidu zbog stava svog savetnika Boltona, koji je bio kategorički protiv bilo kakvih kontakata s talibanima. Prema pisanju lista, Majk Pompeo je bio za taj susret.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading