Trampov apel građanima pogođenim uraganom: Pratite upozorenja vlasti

Autor: Tanjug

Svet

01.09.2019

22:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp apelovao je na sve građane koji bi mogli da se nađu na udaru uragana "Dorijan" da slušaju upozorenja i moguća naređenja za evakuaciju koja im budu upućivale lokalne vlaste.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Kako je preneo AP, Tramp je naglasio da je "javna bezbednost uvek na prvom mestu", kao i da on i njegovi saradnici pomno prate učestale izveštaje o "čudovišnoj oluji".

Tramp je upozorio da se uragan približava sporo, ali i da je jedan od najvećih zabeleženih uragana.

Prema očekivanjima, kako je upozorio američki predsednik, uragan će pogoditi veliki deo istočne obale SAD, a neke delove će, kako je istakao, pogoditi "vrlo, vrlo jako".

Američki centar za uragane je danas saopštio da "Dorijan" u svom centru dostiže brzinu od, kako navodi AP, "čudovišnih" 295 kilometara na čas, sa tendencijom jačanja.

 

 

Uragan se polako približava američkoj obali i za sada se nalazi na oko 295 kilometara istočno od Vest Palm Biča u državi Florida.

"Dorijan" je već pogodio jedan deo Bahama, i prema navodima Američkog centra za uragane, to je najjači uragan koji je pogodio tu zemlju u novijoj istoriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading