Gnev širom Britanije, u Moskvi i u Hongkongu: ULICE I TRGOVI PUNI DEMONSTRANATA

Autor:

Svet

01.09.2019

21:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Desetine hiljada ljudi protestovalo je u Londonu, Mančesteru, Edinburgu i Belfastu osuđujući "državni udar" premijera Borisa Džonsona zbog odluke o privremenom prekidu rada parlamenta pre zvaničnog istupanja zemlje iz EU.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Džonson je izjavio nedavno da će rad parlamenta biti prekinut tokom pet nedelja, sve do 14. oktobra. Tako bi opozicija imala premalo vremena da usvajanjem novih zakona spreči Bregzit bez sporazuma, pošto Velika Britanija treba da napusti EU 31. oktobra.

Protestovalo se i u Moskvi, gde je hiljade demonstranata izašlo na ulice negodujući zbog, kako navode, političke represije.

Demonstranti su nosili plakate pozivajući na oslobađanje političkih zatvorenika iz redova ruske opozicije uhapšenih za vreme prethodnih akcija i uzvikivali: "Ovo je naš grad".

Nastavljene su demonstracije i u Hongkongu, 13. vikend zaredom. Policija je upotrebila suzavac i vodene topove da potisne demonstrante koji su u nju uperili lasere i gađali je raznim predmetima. Obustavljen je i železnički saobraćaj koji vodi ka aerodromu u Hongkongu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading