(VIDEO) TAJFUN RAZARA JAPAN: Preti li nuklearna katastrofa?

Autor: Republika

Svet

14.09.2017

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Talim, jak tajfun, udario je Japanu, a 18.000 domova ostalo je bez struje! Zabeleženi su udari vetra od 252 kilometara na čas.

RepublikaFoto: youtube/WION
Tajfun Talim udario Japan, a najgore tek sledi

Nadležni su upozorili na moguću pojavu klizišta i na visoke talase. Kompanija "Okinava elektrik pauer" saopštila je da u gradu Mijaku u kome ima oko 54.000 stanovnika, više od 18.000 domova nema struju. 

Za Japan najgore tek sledi. Tajfun će u nedelju ostrvo Kjušu, a u ponedeljak Tokio. 

 

 

Posle ovih prognoza postavlja se strašno pitanje - da li Japanu preti nuklearna katastrofa? Naime, uvek kada neka prirodna nepogoda zadesi ovu visoko razvijenu zemlju, što uopšte nije retko, pomisli se na nuklearne elektrane i njihovo eventualno oštećenje.

Podsetimo, 2011. godine dogodila se Fukušima. Tada je katastrofalan zemljotres izazvao cunami, a visoki talasi obrušili su se na nuklearnu elektranu. Ljudi su evakuisani zbog radijacije, a nuklearka i danas ima povremenih problema u funkcionisanju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading