Crna Gora drogirat' se mora: Pogledajte kako je podoficir Milove vojske na brod "Jadran" uneo 56 kilograma kokaina!

Autor: Mediji

Svet

30.08.2019

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Video snimci sa sigurnosnih kamera pokazali su da je 56 kilograma kokaina i oružje na školski brod "Jadran" uneo podoficir Vojske Crne Gore Duško Radenović. Prema navodima istrage, Radenović je imao zadatak da preuzima drogu od drugih pripadnika kriminalne organizacije, unosi je na školski brod i sakriva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Njegova uloga, kako je pokazala istraga, bila je da drogu nakon uplovljavanja školskog broda "Jadaran" u lukama Turske i drugih država prema dobijenim uputstvima predaje drugim članovima kriminalne organizacije, i od njih preuzima iste količine kokaina, te da ih po povratku u Crnu Goru predaje drugim članovima kriminalne organizacije radi dalje prodaje.

Vojinu Stuparu, osumnjičenom da je član navodne kriminalne organizacije koja je pokušala šverc kokaina vrednog pet miliona evra preko školskog broda "Jadran", produžen je pritvor do 1. oktobra.

Istragom je utvrđeno da je njegov zadatak bio da postupa po naredbama organizatora i članova kriminalne organizacije, osumnjičenih Dejana Rovčanina i Vladimira Račića koji su u bekstvu, te da obezbeđuje i čuva vatreno oružje i municiju za potrebe kriminalne grupe, da istovremeno priprema i pakuje kokain u rance u kojima su transportovani.

Policija je sada započela proveru pokretnu i nepokretnu imovinu osumnjičenih, kao i sve njihove bankovne račune. U slučaju da neko od okrivljenih ima nepokretnosti ili novac na računima za koji ne budu imali pokriće, biće pokrenuta finansijska istraga. Prema navodima iz istrage, delovanje kriminalne organizacije bilo je planirano i na međunarodnom nivou, a njeni članovi bili su spremni na primenu nasilja i zastrašivanja. Prema navodima iz istrage, Račić i Rovčanin planirali su više krivičnih dela, obezbeđivali novac, vozila, telefone, drogu, oružje i municiju.

RepublikaFoto: youtube.com/euronews (em português)

Njihova uloga je bila i da vrbuju članove kriminalne grupe, ali i da sami obavljaju nezakonite poslove.

Zadatak Kulića bio je, kako istražitelji veruju, da postupa po naredbama i uputstvima organizatora kriminalne organizacije, vrbuje druge osobe za članstvo u grupi, prenosi naredbe i uputstva od organizatora. Njegov “posao” bio je i da sakrije drogu koja je bila namenjena za tržište Turske, ali i da pruža “logističku podršku drugim članovima kriminalne organizacije prilikom preuzimanja droge, oružja i municije”.

Zadužen je bio i da obezbijedi prostor u vojnim objektima radi skrivanja droge.

Istražitelji su razotkrili i ulogu Vojina Stupara koji je, prema prikupljenim dokazima, bio određen za čuvanje oružja i municije za potrebe kriminalne organizacije, pakovanje kokaina u rance. Stupar je inače zet Igora Božovića, desne ruke Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera, vođa "kavačkog" klana.

Optužnica za predmetni slučaj naći se se na kontroli pred Višim sudom u Podgorici početkom septembra.

Podsećamo, Vojna policija i Specijalno policijsko odeljenje, u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom, 19. aprila sprečili su transport kokaina prema Turskoj. Vrednost zaplenjene droge, procenjena je na pet miliona evra.

Istražitelji su došli do saznanja da je član grupe koja je švercovala 56 kilograma kokaina koji je pronađen na brodu “Jadran” i Radomir Ostojić iz Tivta, a status svedoka saradnika dodijeljen je starijem vodniku Milošu Kuliću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading