Makron javno saopštio ono što je svima očigledno: Zapadna dominacija se bliži kraju

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

27.08.2019

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Epoha zapadne dominacije se bliži kraju zbog globalnih geopolitičkih promena", izjavio je predsednik Francuske Emanuel Makron tokom obraćanja ambasadorima te zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Emanuel Makron

- Vidimo kraj zapadne hegemonije u svetu. Okolnosti se menjaju - istakao je francuski lider.

Prema njegovim rečima, danas se na svetskoj sceni učvršćuju "nove sile“.

- Kina se probila u prve redove, a Rusija postiže veliki uspeh u svojoj strategiji - istakao je Makron.

On je takođe ukazao na važnost detaljnog preispitivanja odnosa sa Moskvom, jer je, kako je rekao, bez njenog učešća nemoguće izgraditi novu bezbednosnu arhitekturu u Evropi.

 

 

- Evropski kontinent nikada neće biti stabilan, mi nikada nećemo biti bezbedni ako ne uspostavimo mirnije odnose i ne razjasnimo odnose sa Rusijom - ocenio je Makron.

Francuski lider je takođe dodao da bi Pariz i Moskva trebalo zajedno da čine nešto korisno za svet, jer će Evropa u suprotnom ostati pozornica strateške borbe između SAD i Rusije.

Velika je greška odgurivati Moskvu od evropskih sila, jer u tom slučaju postoji rizik da Rusija stupi u savez sa Kinom, a to uopšte nije u interesima Evrope, zaključio je Makron.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading