(VIDEO) Gori Bolivija! Požari se šire velikom brzinom zbog kojih su odloženi izbori

Autor:

Svet

26.08.2019

06:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Bolivije Evo Morales izjavio je da je otvoren za međunarodnu pomoć u borbi protiv požara na istoku zemlje koji su se od četvrtka udvostručili.

RepublikaFoto: youtuve.com/ euronews (in English)
Požar u Boliviji

Morales je, takođe, suspendovao kampanju za reizbor na najmanje nedelju dana, samo dva meseca pre izbora, da bi se usredsredio na šumske požare.

Požar je obuhvatio velike površine šuma i savana u blizini granice Bolivije sa Paragvajem i Brazilom. Zvaničnici navode da je 3.800 kilometara kvadratnih obuhvaćeno požarom.

- Nuđena je pomoć. Ona je dobrodošla, bilo da dolazi od međunarodnih grupa, ljudi ili predsednika - rekao je Morales novinarima, obilazeći požarom pogođene oblasti.

Vlada predsednika Moralesa nije odmah prihvatila pomoć, prvobitno navodeći da će u borbi protiv požara koristiti sopstvene resurse, ali je do promene stava došlo posle apela stanovnika pogođenih sela i zvaničnika provincije Santa Kruz, navodi Rojters.

Pomoć su ponudile Argentina, Paragvaj, Peru, Čile i Španija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading