U BRISELU ĆE POLUDETI! Džonson: Ne damo vam 43 milijarde evra

Autor: Tanjug

Svet

24.08.2019

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski premijer Boris Džonson planira da obavesti lidere EU da će London, ukoliko napusti Uniju bez prethodnog dogovora sa Briselom, zadržati 30 milijardi funti (oko 32,7 milijardi evra) koje je bilo predviđeno da plati EU.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boris Džonson

Kako piše "Mejl on sandej", Džonson planira da liderima EU ovu vest saopšti tokom samita G7, koji se trenutno održava u Bijaricu, u Francuskoj.

Kako navodi londonski list, Džonson će liderima EU preneti, pozivajući se na zaključke advokata, da će London u slučaju nesporazumnog Bregzita platiti samo devet milijardi funti (oko 9,8 milijardi evra), a ne 39 milijardi funti (oko 43,1 milijardi evra), što je bila suma koju je EU dogovorila sa doskorašnjom britanskom premijerkom Terezom Mej.

Rojters prenosi da će se Džonson pozvati na zaključke advokata da je London dužan da isplati samo ovu sumu, a ne dodatne troškove "vezane za tranzicioni period".


Brotanska agencija navodi da za sada nije uspeo da dobije komentar iz Džonsonovog kabineta na informaciju lista "Mejl on sandej".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading