Skandal gigantskih razmera! Procureli dokumenti: Brazilski predsednik aktivno radi na uništenju Amazonije?!

Autor: Tanjug

Svet

23.08.2019

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro aktivno radi na sabotiranju napora da se očuva Amazonija, otkrili su dokumenti koji su procurili u javnost.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Požari u Amazoniji

Naime, brazilska vlada na području najveće prašume sveta planira da gradi mostove, auto-puteve i hidroelektrane te "neutralizovati međunarodni pritisak" za očuvanje Amazonije, prenosi Independent.

Tajne dokumente objavio je portal openDemocracy, taman usred razarajućih požara koji gutaju Amazoniju.

Brazilski svemirski istraživački centar "Inpe" objavio je da je samo ove godine Amazoniju pogodilo 72,843 požara što je porast od čak 84% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Dokumenti sadržavaju i PaverPoint prezentaciju koja je, nagađaju mediji, predstavljena na sastanku brazilskih vlasti i lokalnih vlasti savezne države Pare u kojoj se nalazi Nacionalni park Amazonija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žair Bolsonaro


Tokom sastanka održanog u februaru, navodi openDemocracy, brazilski ministri su koristili prezentaciju kako bi predstavili planove brazilske vlade za celu regiju.

- Razvojni projekti moraju se sprovoditi u Amazonskom području kako bi se ono integrisalo u ostatak nacionalnih teritorija te kako bi se sprečio međunarodni pritisak za sprovođenje tzv. konzervacijskog projekta "Triple A" stoji na jednom od 'slajdova' prezentacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading