Salvini se preigrao: Demokrate prave vladu sa Pokretom pet zvezdica?!

Autor: Tanjug

Svet

21.08.2019

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanska Demokratska stranka levog centra, najjača opoziciona partija, najavila je danas da je otvorena za pregovore o novoj vladi s populističkim Pokretom pet zvezda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mateo Salvini

Stranka je spremna da razmotri da li postoje uslovi za formiranje "vlade promene" za naredne tri godine, rekao je šef Demokratske stranke Nikola Cingareti, prenosi Rojters.

Ukoliko ne dođe do dogovora, biće održani vanredni izbori, rekao je on.

Cingareti je najavio da će isto reći i predsedniku Italije Serđu Matareli koji je počeo konsultacije za formiranje nove vlade, pošto je zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini podneo ostavku i prouzrokovao raspad koalicije njegove desničarske Lige sa Pokretom pet zvezda.

Kao uslove za saradnju s Pokretom pet zvezda, Cingareti je naveo "privrženo članstvo" u Europskoj uniji, centralnu ulogu parlamenta, ekonomski razvitak zasnovan na ekološkoj održivosti, promenu odnosa prema migrantima i drugačiju ekonomsku politiku koja bi privlačila investicije. 

On je dodao da to znači da se Konte neće vratiti kao premijer. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading