(VIDEO) Marijam izgubila bitku sa plastikom! Uginulo mladunče dugonga, omiljeno biće na internetu

Autor: Tanjug, Republika

Svet

17.08.2019

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladunče dugonga odvojenog od svoje majke, koje je zaludelo svet nakon što je nađeno na Tajlandu, uginulo je, a u njenom stomaku nađena je plastika.

RepublikaFoto: youtube.com/ Mark 1333
Čovečanstvo radi na tome da istrebi svaku vrstu

Ženka, nazvana Marijam, pronađena je u aprilu na obalama Krabija na Tajlandu, a fotografije ove neobične životinje obišle su svet. Nedugo nakon toga nađena je još jedna jedinka, mužjak Džamil i ova dva dugonga postala su internet senzacije.

Dugong je sisar i ugrožena je vrsta kojoj preti izumiranje. Živi na području Indijskog okeana i jugozapadnog Pacifika. Na Mauricijusu i Maldivima ova vrsta je izumrla.

Ljubitelji ove osmomesečne životinje mogli su da prati Marijam preko lajv strima, a tajlandski zvaničnici saopštili su prošle nedelje da je bolesna i da odbija hranu.

Životinja je uginula noćas, a autopsija je pokazala da u njenoj utrobi ima ostataka plastike.

Na društvenim mrežama mnogi žale za Marijam. 

Uginula je, kako preciziraju svetski mediji, rano ujutru, nakon nekoliko neuspešnih pokušaja veterinara da je ožive posle šoka. 


Čajapruk Veravong, upravnik pomorskog parka u provinciji Trang, rekao je za AFP da je Marijam uginula zbog infekcije krvi. 

Tokom obdukcije, pronađeno je nekoliko komada plastike - od kojih je jedan bio dugačak čak 20 centimetara - u stomaku životinje. 

- Svi smo ožalošćeni zbog ovog gubitka, ali nam njena smrt samo pokazuje da moramo da očuvamo životnu sredinu da bismo sačuvali ove retke životinje- istakao je Veravong. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading