Tramp udario u srce imperije: Federalne rezerve su nam veći problem od Kine

Autor: informer.rs, Republika

Svet

17.08.2019

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Donald Tramp je izjavio da je Sistem federalnih rezervi (centralna banka SAD) veći problem Amerike nego Kina

RepublikaFoto: Tanjug/APD
Donald Tramp

Svoj "šamar" svojima objasnio je ovako:

- Mi uglavnom pobeđujemo u trgovinskom ratu sa Kinom. Kompanije i radna mesta beže iz Kine. Cene na kinesku robu za nas nisu porasle, a u nekim lsučajevima su se i snizile. Kina nije naš problem, mada nam situacija oko Hongkonga ne pomaže. Naš problem je Sistem federalnih rezervi.

        
Tramp je svoju centralnu banku optužio da je (prvo)prebrzo i previsoko podigla referentnu kamatnu stopu, a da je sada presporo smanjuje. I dodao:

- Druge zemlje su zahvalne Džeromu Pauelu (direktoru Rezervi) za takvu politiku. Nemačka i neke druge zemlje su se uključile u tu igru - naveo je Tramp.

Podsetimo, Banka Federalnih rezervi osnovana je 1913. godine kada je američki predsednik Vudro Vilson potpisao zakon o Sistemu federalnih rezervi SAD, koji danas predstavlja glavni faktor ekonomskog i političkog života Amerike.

 

 

Brojni Američki, ali i svetski istoričari i politikolozi, upozoravaju da je pojavom FED vlast u SADi prešla u ruke šake međunarodnih bankara, a da su predsednik i Kongres postali samo izvršioci volje glavnih akcionara Federalnih rezervi. 

Privatna korporacija "Federalne rezerve" koja pripada šačici bankara, pošto se učvrstila kao jedina realna vlast u Americi, počela je da pretenduje na vlast nad čitavim svetom. O toj temi postoji opširna literatura. Pisanje o njoj je počeo Justas Mulinz knjigom "Tajne Federalnih rezervi" koja je prvi put izdata krajem 40 -tih dvadesetog veka. Zatim se pojavila knjiga Entoni Satona ("Zavera Federalnih rezervi"), Nikolasa Hagera ("Sindikat"), Ralfa Epersona ("Nevidljiva ruka"), Vilijama Engdala ("Bogovi novca"). 

Od najnovijih možemo da navedemo bestseler američkog kongresmena Rona Pola "Dokrajčiti FED" («End the Fed»).

Mnogi politikolozi i istoričari smatraju da su FED odgovorne za Prvi i Drugi svetski rat koji su im poslužili za uvođenje "spekulativnog nocvca". Da stoje gotovo iza svih ekonomskih kriza u svetu, kao i da po svaku cenu žele da uspostave "jednu svetsku vladu"! Njih, Naravno! 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading