Izraelski "kralj droge" pobegao prilikom deportacije

Autor: Tanjug, Republika

Svet

16.08.2019

20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinska policija potvrdila je da je Amos Dov-Silver, osnivač najveće svetske onlajn mreže za prodaju droge, pobegao sa međunarodnog aerodroma Borispol u Kijevu kada su ukrajinske vlasti pokušale da ga deportuju u Izrael.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Da, bekstvo se desilo. Ipak, policija nije zvanično obaveštena o tome. Njegovo izručenje bio je isključiva stvar Ukrajinske bezbednosne službe (SBU), oni nisu obavestili policiju, tužilaštvo ni druge agencije koje su obično uključene u ove procedure. Zbog toga je ovo pitanje u njihovoj jurisdikciji -  saopštila je ukrajinska policija.

Ruska agencija navodi da nije mogla da dobije zvaničan komentar SBU. Prema navodima portala Ukrajines Strana, "kralj droge" pobegao je sinoć kada su ga specijalni agenti doveli na aerodrom kako bi ga deportovali u Izrael. On je navodno prošao pasošku kontrolu nakon čega je skinuo nanogicu. Zatim je otišao u bescarinsku zonu da bi potom nestao.

Odluka o deportaciji izraelskog državljanina doneta je 15. avgusta, ali ukrajinska policija nije obavestila izraelske kolege o tome i same su radila na ekstradiciji.

Dov-Silver ima državljanstvo SAD i Izraela. Uhapšen je u Kijevu 15. marta na zahtev Izraela. U to vreme, ukrajinske vlasti su predstavile njegovo hapšenje kao najveću uspešnu zajedničku specijalnu operaciju ukrajinske policije i međunarodnih kolega. On je 11. jula pušten iz pritvora i stavljen u kućni pritvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading