"NEPRIMERENO": Makedonski predsednik o izjavi Zaeva o "kriminalcima, novinarima i ped*ru"

Autor: Tanjug

Svet

15.08.2019

21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stevo Pendarovski ocenio je da je bila stvarno neprimerena izjava Zaeva da neće dozvoliti da "nekoliko kriminalaca, jedan sujetan novinar i peder sruše vladu".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stevo Penderovski

- Mislim da su esnafska udruženja novinara dala najbolju kvalifikaciju da se radi o stvarno neprimerenoj izjavi, koja koristi rečnik koji može da uvredi cele kategorije naših građana i u tom smislu mislim da je dobro što se premijer još isti dan izvinio onima koji su se osetili eventualno uvređenim tim njegovim rečima - rekao je Pendarovski u intervjuu za Glas Amerike na makedonskom.

Pored novinarskih udruženja izjavu premijera Zaeva u vezi kriminalne afere "Reket" u kojim je jednog od osumnjičenih uvredljivo nazvao "pederom", osudila su brojna makedonska građanska udruženja koja se bave pravima LGBT populacije, kao i najveća opozoziciona partija.

 

 

Predsednik Severne Makedonije je dodao da političari imaju veću odgovornost nego građani i da budu "monitorirani" od cele javnostii i tako se, prema njegovom mišljenju, postaje ozbiljana demokratija.

Pendarovski je ocenio da vitalne institucije Severne Makedonije generalno ne funcionišu, ne servisiraju građane i ne suzbijaju kriminal i korupciju na nivou na kojem je neophodno da bi moglo da se kaže da je ova zemlja zrela za demokratiju.

- Imamo duge decenije iza nas, ne godine, u kojima mnoge instiucije, uključujući i političke, nisu reagovale kao što je trebalo da reaguju i zato smo u ovoj situaciji u kojoj smo. Jednostavno građani smatraju da institucije koje plaćaju svojim parama ne rade svoj posao - rekao je Pendarovski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading