Valjda niko neće biti ubijen: Tramp o demonstracijama u Hongkongu

Autor: Tanjug

Svet

13.08.2019

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp ocenio je da je situacija u Hongkongu "teška" izražavajući nadu da će se kriza rešiti mirnim putem i da "niko neće stradati".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Nadam da će se to rešiti mirnim putem i da niko ne bude povređen, ni ubijen. Situacija u Hongkongu je teška, veoma teška. Videćemo šta će se dogoditi - izjavio je Tramp novinarima.

Demonstranti u Hongkongu i danas su izazvali velike probleme u vazdušnom saobraćaju, pošto su drugi dan zaredom zauzeli terminale međunarodnog aerodroma u tom gradu i primorali vlasti da otkažu sve preostale letove.

Lokalni mediji preneli su da je policija koristila biber-sprej da protera demonstrante van aerodroma. Dve osobe su privedene.

Demonstranti, između ostalog, traže demokratske reforme i nezavisnu istragu, kako tvrde, policijske brutalnosti prema učesnicima protesta u toj autonomnoj kineskoj teritoriji.

Protesti u Hongkongu traju devet nedelja i kraj im se ne nazire. Protestni pokret, između ostalog, zahteva ostavku šefice hongkonške vlade Keri Lam, direktne izbore, oslobađanje uhapšenih na prethodnim protestima i istragu policijskog korišćenja sile protiv demonstranata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading