(VIDEO) KENGURI U SNEGU: Hladni talas pogodio jugoistočni deo Australije, neki gradovi se zabeleli prvi put posle nekoliko decenija!

Autor: Republika

Svet

12.08.2019

06:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jugoistočni deo Australije pogodio je hladan talas, s temperaturama koje su se u planinskim predelima kretale i oko minus tri stepena, a jedan muškarac je poginuo kada je na njega pala grana drveta.

Još u subotu meteorološke službe izdale su upozorenje na snažne i hladne vetrove, sneg i mraz.

Prema pisanju australijskog portala ABC lokal, sneg, niske temperature i otežani uslovi vožnje, doveli su do zatvaranja puteva širom države Viktorija, a hladni talas koji je gradove zavio u belo traje već nekoliko dana. Kako se navodi, pojedini gradovi su prvi put posle nekoliko decenija bili prekriveni snegom.



U subotu je stradao stariji muškarac (68) dok je skijao u Novom Južnom Velsu, kada je na njega pala velika grana drveta.



Planinsko odmarališe Bou Bou u potpunosti je odsečeno zbog snega, a spasilačke ekipe pokušavaju da očiste puteve.

Služba za vanredne situacije navela je da je primila 145 poziva za pomoć širom države, a više od polovine tih poziva odnosilo se na oboreno drveće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading