PREKINUO SAM SVE I ZVAO BUŠA: Evo šta je Putin rekao o 11. septembru

Autor: Tanjug

Svet

11.09.2017

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je 11. septembra 2001. kada su izvedeni teroristički napadi u Njujorku i Vašingtonu prekinuo sve i pozvao predsednika SAD.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pružio podršku SAD kad im je naviše trebala: Vladimir Putin

Putin je o tome govorio u intervjuu američkom režiseru Oliveru Stounu, preneo je Sputnjik i dodao da je ruski predsednik rekao da je odmah prekinuo planirane vojne vežbe sa novim strateškim snagama kako bi pružio podršku američkom narodu i njegovom predsedniku Džordžu Bušu.

Putin je istakao da razume da je ljudima na čelu država i vlada u takvim situacijama potrebna moralna podrška i da je Rusija želela da da tu podršku predsedniku Bušu, za kog je, kako je rekao ruski predsednik, verovala da je čovek "sa kojim bi mogla da sarađuje". 

Na Stounovo pitanje kako to da Ruska Federacija nije otkrila gde je Bin Laden i šta se stvarno dešavalo sa njim, s obzirom na to da Rusija ima dugu istoriju obaveštajne službe u Avganistanu, Putin je rekao da Al Kaida nije rezultat ruskih aktivnosti.

- Ona je rezultat aktivnosti naših američkih prijatelja. Sve je to počelo tokom sovjetskog rata u Avganistanu, kada su američki obaveštajci obezbedili podršku različitim strujama islamističkog fundamentalizma pomažući im da se bore protiv sovjetskih trupa u Avganistanu - podsetio je Putin. 


Ruski predsednik je ponovio da su Amerikanci odgajili Al Kaidu i Bin Ladena i da se onda to otrglo kontroli. 

- Uvek je tako. Stoga, njih treba okriviti - zaključio je Putin. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading