Nastavak istrage zbog pranja novca: Navaljnom blokirani svi računi

Autor: kurir.rs, Republika

Svet

08.08.2019

22:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske vlasti zamrzle su mnoštvo bankovnih računa povezanih sa opozicionim liderom Aleksejem Navaljnim, koji se nalazi u zatvoru zbog istrage o navodnom pranju novca, saopštili su istražitelji.

RepublikaFoto: youtube.com/BBC News
Aleksej Navaljni

Među zamrznutim računima su i oni povezani sa antikorupcijskim fondom koji je osnovao Navaljni, pojedini lični računi njegovih saradnika, kao i oni koji pripadaju njegovom štabu. Taj potez je usledio nakon što su istražitelji u subotu otvorili krivičnu istragu o tome da je fondacija Navaljnog navodno oprala milijardu rubalja (15,31 milion dolara).

Navaljni i njegovi saradnici kažu da se fondacija, koja je objavila rezultate niza svojih istraga o vladinim zvaničnicima, transparentno finansira iz javnih donacija.

Navaljni je u zatvoru zbog kršenja strogih zakona o protestima, nakon što je pozivao ljude da protestuju zato što pojedinim kandidatima nije omogućeno da učestvuju na lokalnim izborima sledećeg meseca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading