Politički zemljotres u Italiji! Salvini: Raspala se koalicija, potrebni izbori

Autor: Tanjug

Svet

08.08.2019

21:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik italijanske vlade Luđi di Majo izjavio je danas da njegov Pokret 5 zvezdica ne strahuje od izbora, pošto je njegov koalicioni partner, desničarska Liga, saopštila da se koalicija raspala i da su potrebni novi izbori.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mateo Salvini

- Mi smo spremni, mi ni najmanje ne brinemo o držanju položaja u vladi i nikada nismo - naveo je Di Majo u saopštenju za javnost.

On je optužio drugog potpredsednika vlade, lidera desničarske Lige Matea Salvinija, koji po anketama javnog mnjenja ubedljivo vodi po popularnosti, da koristi zemlju za ličnu promociju i da će se zbog toga Italijani pre ili kasnije okrenuti protiv njega.

Ranije večeras Salvini je izjavio da više nije moguće da se prevaziđu razlike u vladajućoj koaliciji i da je jedini način da se kriza reši održavanje novih izbora.

On je u saopštenju za javnost naveo da je obavestio premijera Ðuzepea Kontea da se koalicija njegove stranke s antisistemskim Pokretom 5 zvezdica raspala i da je neophodno što pre prepustiti odluku biračima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading