Vašington i Ankara se konačno u nečemu složili: Postignut dogovor o Siriji

Autor: Tanjug

Svet

07.08.2019

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turska i SAD su saopštile da su danas postigle dogovor o formiranju zajedničkog operativnog centra u centralnoj Turskoj, a cilj je da taj centar rukovodi i koordiniše bezbednosnom zonom, planiranom da se uspostavi na severu Sirije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Erdogan i Tramp

Posle trodnevnih razgovora u Ankari dve zemlje su saopštile da će bezbedna zona na severoistočnoj granici Sirije sa Turskom predstavljati "mirovni koridor", kao i da će se činiti svi mogući napori kako bi Sirijci koji su izbegli zbog rata mogli da se vrate u njihovu zemlju, preneo je Rojters.

SAD i Turska su najavile da će operativni centar biti uspostavljen što je pre moguće.

Informacija o uspostavljanju zajedničkog centra objavljena je u odvojenim saopštenjima turskog Ministarstva odbrane i američke ambasade u Ankari.

Kako navodi Rojters, ni u jednom od tih saopštenja se ne precizira koju površinu će bezbedna zona zauzimati, niti ko će komandovati jedinicama koje budu patrolirale duž nje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading