Slavlje u Siriji, prva dama pobedila rak! Asma el Asad: Hvala svima na podršci

Autor:

Svet

07.08.2019

21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Asma el Asad (44), supruga sirijskog predsednika Bašara el Asada, objavila je u intervjuu državnoj televiziji da je nakon godinu dana lečenja pobedila rak dojke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Asma el Asad 

- Moje putovanje se završilo, sa svim njegovim bolom i zamorom (...). Hvala bogu, gotovo je. Potpuno sam pobedila rak iako je proces bio mučan, težak i komplikovan - rekla je prva dama Sirije, koja se lečila u bolnici u Damasku, gde je u januaru i operisana.

Zahvalila se deci, suprugu i roditeljima na podršci.

Asma je pre godinu dana, kad je saznala da ima rak, o tome obavestila sirijsku javnost, a mediji su objavili njenu fotografiju iz bolničke sobe na kojoj je sa njom i suprug Bašar.

Supruga šefa Sirije na javnoj televiziji opisala svoju borbu s tumorom dojke

Taj momenat, kažu analitičari, kao i fotografije Asme, sunitske muslimanke koja na svaki Božić i Vaskrs odlazi u crkve u Damasku i hrišćanima čestita praznike, zadali su ozbiljan udarac zapadnoj propagandi, koja od početka Arapskog proleća 2011. uverava svet da je Asadova Sirija mračno diktatorsko carstvo.

Baš zbog takvih "sličica iz života", kakve su i fotografije iz bolnice, mnogi analitičari Asmu danas opisuju kao simbol sekularne Sirije. Radi se o istoj ženi koju su mediji sa Zapada najpre nazivali "pustinjskom ružom", a potom "prvom damom pakla".

Inače, Asma je veoma obrazovana Britanka koja govori četiri jezika. Pre Arapskog proleća bračni par je godinama bio mezimče Zapada. Kad je počeo rat, propagandna mašinerija je od Bašara napravila "diktatora koji ubija svoj napaćeni narod", a od njegove supruge razmaženu ženu koja troši bogatstvo na odeću, putovanja i provode.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading