OVO JE EKONOMSKI TEROR! Zvanična Moskva se oglasila nakon što su SAD uvele najoštrije sankcije Venecueli

Autor: Tanjug

Svet

06.08.2019

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je odluka Vašingtona da zamrzne svu imovinu venecuelanske vlade u SAD ilegalna i da predstavlja "ekonomski teror", prenosi Rojters.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikoas Maduro

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa donela je uredbu o zamrzavanju celokupne imovine vlade Venecuele u SAD.

Izvršnu uredbu potpisao je Tramp i ona predstavlja mnogo više od sankcija uvedenih poslednjih meseci protiv venecuelanske naftne kompanije PDVSA i finansijskog sektora, ali i od mera protiv desetina venecuelanskih zvaničnika.

Zabrana podrazumeva i zabranu američkih kompanija i pojedinaca da posluju sa vladom venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura i njegovm pristalicama.

Rojters ovaj potez opisuje kao nastavak diplomatskog pritiska usmerenog na svrgavanje socijalističkog predsednika Venecuele Nikolasa Madura. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading