PENTAGON ZAPRETIO ERDOGANU! Tramp: Dalje ruke od Kurda

Autor:

Svet

06.08.2019

21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki ministar odbrane Mark Esper rekao je da je bilo kakva vojna operacija Turske u severnoj Siriji neprihvatljiva i da će SAD sprečiti jednostrane poteze.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan

Turski i američki vojni zvaničnici sastajali su se u Ankari kako bi pokušali da dođu do dogovora i izbegnu invaziju.

Pentagon smatra da bi turska vojna operacija na severu Sirije bila veoma rizičan poduhvat i da bi mogla da ugrozi bezbednost američkih snaga koje sarađuju sa sirijskim Kurdima, ali i da pomogne militantima Islamske države u tom regionu.

Turska operacija na severu Sirije ugrozila bi američke snage

 

Predsednik Turske, međutim, ne obazire se na ta upozorenja. Redžep Tajip Erdogan, naime, na sastanku sa stranim ambasadorima poručio je da će Turska "kasnije platiti višu cenu ako danas ne uradi ono što je neophodno u severnoj Siriji".

On je rekao da će "taj proces, po božjoj volji, uskoro ući u novu fazu". Da podsetimo, Erdogan je u nedelju najavio vojnu operaciju istočno od reke Eufrat, na severu Sirije, u zoni koju kontrolišu Kurdi, glavni saveznici SAD u Siriji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading