IZ NEBA PA U REBRA! Američki ambasador u Rusiji podneo ostavku

Autor: Tanjug

Svet

06.08.2019

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Rusiji Džon Hantsman predao je američkom predsedniku Donaldu Trampu svoju ostavku i namerava da napusti svoju funkciju 3. oktobra, piše list "Solt Lejk tribjun".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džon Hantsman

List je objavio kopiju Hantsmanovog pisma datiranog 5. avgusta.

Ostavka će stupiti na snagu početkom oktobra, da bi bilo dovoljno vremena da se imenuje i potvrdi njegov naslednik, napisao je Hantsman.

Diplomata je dodao da je prethodno obavestio predsednika Trampa i državnog sekretara Majka Pompea da on i njegova porodica žele da se vrate u Sjedinjene Američke Države nakon dve godine službe, "kako bi se ponovo povezali sa našom rastućom porodicom i obavezama kod kuće".

Hantsman je istakao da Sjedinjene Američke Države moraju da nastave da smatraju Rusiju odgovornom za njeno „preteće ponašanje" prema Vašingtonu i njegovim saveznicima.

Hantsman (59) je bio ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Rusiji od 3. oktobra 2017. 

On je prethodno bio ambasador u Kini i Singapuru, a takođe je radio kao zamenik trgovinskog predstavnika i guverner države Juta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading