Avionom poslat deo pomoći za Srbe na ostrvu Sveti Martin!

Autor: rts.com

Svet

10.09.2017

22:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nedelju uveče teretnim avionom poslata je pomoć u namirnicama i vodi za Srbe na ostrvu Sveti Martin, koji je pogodio uragan "Irma".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pomoć za Srbe na Svetom Martinu poslata avionom

Te namirnice biće dovoljne dok ne stigne brod koji je u nedelju uveče krenuo za to ostrvo. Zoran Milinković koji je na Sveti Martin krenuo sa ostrva Gvadalupe, sa čijeg aerodroma su upućene namirnice, kaže za Internet portal RTS-a da se situacija vrlo polako normalizuje, ali da su najveći problemi i dalje nedostatak vode i električne energije.

Zoran Milinković je rekao da je teretnim avionom sa aerodroma u Gvadalupeu poslat deo pomoći. Sutra uveče stižu i voda i namirnice koje su utovarene na brod.

- Voda je sinoć utovarena na brod, ona stiže sutra uveče, međutim, neće tada moći da bude isporučena, jer je policijski čas, već tek prekosutra -objasnio je Milinković.

U teretnom avionu je, međutim, dovoljno konzervirane hrane, tostova i hrane za bebe.

Na ostrva pogođena uraganom "Irma" su, kaže, upućeni i električari, a trenutno je najvažnije da se osposobi aerodrom kako bi oni koji žele mogli da napuste Sveti Martin.

- Sve više imam komunikaciju sa našim ljudima. Polako, ali jako polako se normalizuje situacija, verujem da će od sutra biti mnogo bolje - rekao je Milinković.

Uragan "Irma" je, nakon snažnog udara na karipska ostrva, stigao oslabljen do Floride. Na Kubi je 25 osoba izgubilo život pod naletom uragana, dok su tri osobe stradale u južnoj američkoj saveznoj državi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading