U Rumuniji pronađena torba sa ostacima i pepelom: Sumnja se da pripadaju drugoj nestaloj devojčici

Autor: Telegraf, Republika

Svet

06.08.2019

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rumunsko državno tužilaštvo saopštilo je juče da je pronašlo posmrtne ostatke koji bi mogli da pripadaju drugoj devojci koju je oteo i ubio osumnjičeni uhapšen pre deset dana, što je snažno potreslo zemlju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slika sa protesta građana u Rumuniji zbog propusta policije

- Torba s posmrtnim ostacima i pepelom pronađena je na mestu koje je naveo osumnjičeni, u šumi blizu Karakala, na jugu - rekla je portparolka državnog tužilaštva za borbu s organizovanim kriminalom (DIICOT) Mihaela Porime.

Osumnjičeni Georgi Dinka (65), mehaničar iz Karakala, "rekao je da posmrtni ostaci pripadaju Luizi", dodaje Porime uz napomenu da se čekaju rezultati DNK analize kako bi se potvrdio identitet žrtve.

Dinka je priznao otmicu i ubistvo dveju devojaka, Aleksandre (15) i Luize (19), ali nije rekao gde je sklonio telo druge žrtve koja se od aprila vodi kao nestala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hapšenje Georgija Dinke

DIICOT je u subotu potvrdio Aleksandrinu smrt na temelju DNK analize, dodajući da genetski profil pougljenih zuba pronađenih u limenoj bačvi iza kuće, odgovara onome devojčinih roditelja.

Hiljade ljudi su učestvovale u protestima osuđujući nesposobnost policije koja je odugovlačila s pokretanjem istrage o nestanku devojaka.

Aleksandra je 25. jula s telefona u otmičarovoj kući triput nazvala broj 112 za hitne slučajeve rekavši da ju je dan ranije oteo muškarac i silovao te dajući podatke o mestu svog zatočenja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slika sa protesta građana u Rumuniji zbog propusta policije

Ali policiji je trebalo 19 sati da pronađe njegovu kuću i u nju uđe, nakon niza krupnih grešaka koje su policijskog načelnika Ioana Budu koštale dužnosti.

Ministar unutrašnjih poslova Nikola Moga podneo je ostavku, a protiv nekolicine policajaca i državnih tužilaca vodi se postupak zbog propusta u istrazi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading