(VIDEO) Novi Hladni rat u punom jeku! Moskva žestoko odgovara SAD: Približite rakete Rusiji, odmah ćete ih dobiti u svom dvorištu!

Autor: Tanjug

Svet

31.07.2019

19:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Raspoređivanje američkih raketa u Evropi koje su ranije bile zabranjene Sporazumom o raketama srednjeg i kratkog dometa izazvaće simetričan odgovor Rusije", izjavio je zamenik šefa diplomatije Rusije Sergej Rjabkov.

RepublikaFoto: twitter.com/AyoTV
Sergej Rbjakov

Diplomata nije naveo moguće geografske tačke gde Moskva može rasporediti nuklearne balističke rakete kopnenog baziranja, ali je naveo da će ključni faktor biti "vreme doleta".

- Ipak se nadam da će surova realnost koja će stupiti prekosutra urazumiti ljude koji se još uvek, po mom mišljenju, igraju sa evropskom i globalnom bezbednošću - naglasio je Rjabkov.

Ranije je Vašington potvrdio da će od 2. avgusta sebe smatrati slobodnim od obaveza iz Sporazuma o raketama srednjeg i kratkog dometa. Moskva je donela sličnu odluku.

Međutim, predsednik Rusije Vladimir Putin je 2. februara ove godine izjavio da Moskva neće razmeštati rakete srednjeg i kratkog dometa na kopnu, sve dok se u odgovarajuc´im regionima ne pojave američke rakete slične klase.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading