Irma još ojačala na putu ka Floridi - žrtava 25

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

10.09.2017

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uragan "Irma" je ponovo ojačao na kategoriju četiri na svom putu ka Floridi, a broj poginulih je popeo se na 25, javlja AFP.

RepublikaFoto: facebook.com/ebuzz
Uragan se bliži Floridi i sve je jači

Kako je izvestila francuska agencija, broj poginulih usled uragana porastao je na 25, od čega 12 osoba na francuskom ostrvu Sveti Bartolomej i nemačko-francuskoj teritoriji Sveti Martin, šest na Britanskim Devičanskim ostrvima, najmanje četvoro na Američkim Devičanskim ostrvima, najmanje dvoje u Portoriku i jedna osoba na Barbudi.

 

 

Irma se približava Floridi sa jačinom vetra do 190 kilometara na čas, a kako AP navodi, Nacionalni centar za uragane (NHC) je predvideo da će ojačati još više, kao i da će direktan udarac zadati Sent Pitersburgu, a ne zalivu Tampa, kako je ranije prognozirano.

Više od 170.000 domova i firmi na Floridi ostalo je bez struje, a centar "Irme" je na oko 90 milja jugoistočno od Ki Vesta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading