Sever planete u plamenu!

Autor:

Svet

30.07.2019

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Arktik poslednjih mesec dana bukvalno gori, od Grenlanda preko Sibira i do Aljaske bukte ogromni požari, dok se oblaci dima nadvijaju nad severnom Zemljinom hemisferom, a šteta koju prave je ogromna.

Reč je o požarima koji se vide i iz svemira, a kako prenosi Gardijan, od juna do sada na području Arktika bilo ih je više od 100. Najgore je na području Aljaske i Sibira, gde su požari u razmerama površine od 100.000 fudbalskih terena.

Naučnici već neko vreme upozoravaju na to da se područje Arktika zagreva dvostruko brže od ostatka planete, ali je situacija postala posebno loša nakon najtoplijeg juna u istoriji merenja. Da stanje bude gore, arktički požari su samo tokom juna proizveli 55 megatona ugljendioksida.

OD GRENLANDA DO ALJASKE BUKTE POŽARI KOJI PRAVE OGROMNU ŠTETU

Gardijan navodi da bi ovi požari mogli frapantno da ubrzaju klimatske promene, čije bi posledice tek mogli da osete stanovnici ostatka planete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading