ZAJEDNO JAČI: Zbog uragana evakuacija delfina!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

10.09.2017

07:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok uragan "Irma" nastavlja svoj razorni prelazak preko Kariba, Kuba je evakuisala delfine iz jednog delfinarijuma na severu zemlje. To mesto je uraganu bila meta u petak uveče.

RepublikaFoto: twitter.com/CubanitoenCuba‏
Evakuisano šest delfina

Šest delfina umotano je u vlažne peškire kako bi bezbedno putovalo i bilo evakuisano helikopterima u provinciju Sijenfuegos, prenosi list "Miror".

Oni se od petka nalaze u bazenu, ali bi mogli ponovo da budu sklonjeni ukoliko to bude potrebno zbog uragana, rekli su zvaničnici.

 

​Direktor delfinarijuma Gonsalo Karero Eskobar izjavio je da je bazen ponudio delfinima "uslove slične njihovom prirodnom životu", ali je dodao da će, ukoliko im vremenski uslovi ne dozvole da ih tamo zadrže, oni biti prebačeni u bazen sa slanom vodom u hotelu.

U petak ujutru su talasi od gotovo sedam metara udarili u istočne gradove Kube, što je izazvalo poplave i nestanak struje, javio je "Majami herald".

 

Očekuje se da će uragan u nedelju krenuti na sever ka Floridi, na kojoj je oko 6,3 miliona ljudi od oko 21 miliona stanovnika te američke savezne države pozvano da se evakuiše.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading