(VIDEO) Ruska mornarica zasija u punom sjaju! PUTIN ZAGRMEO: Možemo da pobedimo svakog agresora!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

28.07.2019

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Sankt Peterburgu je održana glavna parada ratnih brodova u čast Dana Ratne mornarice Rusije. Paradi je prisustvovao ruski predsednik Vladimir Putin.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Proslava Dana ruske ratne mornarice

U glavnoj manifestaciji povodom Dana Ratne mornarice Rusije učestvovalo je oko 4.000 vojnika, 43 broda i 41 helikopter i avion, koji predstavljaju Severnu, Baltičku, Crnomorsku, Tihookeansku i Kaspijsku flotilu. Oni su plovili i leteli u svečanom stroju u Sankt Peterburgu i u Kronštatu.

- Ratna mornarica Rusije koristi najsavremeniju vojnu tehniku i može da pobedi svakog agresora, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na glavnoj paradi u čast dana Ratne mornarice.

Putin je čestitao vojnicima i građanima Rusije Dan Ratne mornarice.

- Danas odajemo počast onima koji su u različitim vremenima, verom i istinom, služili Rusiji - rekao je ruski lider.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Predsednik je obratio pažnju na savremeno stanje ruske flote, na nove brodove koje su dobile flote, kao i na obnavljanje iinfrastrukture. On je najavio i izgradnju jedinstvene flote.

 

 

- Junaštvo mornara, talenat zapovednika flote i brodograditelja, odvažnost naučnika, hrabost istraživača doneli su Rusiji veliku pomorsku slavu. Mi ćemo, ne samo biti na toj visini, već ćemo ići i dalje - u dugoročnoj perspektivi ćemo izgraditi jedinstvenu po svojim mogućnostima flotu. Flotu jake i suverene države - obećao je Putin.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Po njegovim rečima, najvažnija je ipak - obuka ruskih mornara.

- Naša Ratna mornarica osigurava zaštitu granica naše države, osigurava državne interese - rekao je on i dodao da Ruska mornarica može dati dostojan otpor svakom agresoru.

Kako je javila agencija IRNA, događaju je prisustvovao, između ostalog, i komandant iranske Ratne mornarice Husein Hanzadi.

Prvi put su na paradi učestvovale fregate „Admiral Kasatonov", korveta „Gremjašči", mali raketni brodovi „Mitišči", „Serpuhov", veliki brod „Severomorsk", taktičke grupe patrolnih i protivdiverzantskih brodova, kao i atomska podmornica „Smolensk".

Prvi put na paradi učestvovali su i brodovi drugih država - fregata Ratne mornarice Indije „Tarkaš" i razarač „Siang" Ratne moranarice Kine.

Nakon parade praznik je nastavljen koncertom na glavnom gradskom trgu grupe „Markšajder kunst" (Markscheider Kunst), a zatim su se predstavili i vojni orkestri Tajlanda i Vijetnama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading