(VIDEO) TURKMENATOR: Lider Turkmenistana u ulozi Švarcenegera

Autor:

Svet

28.07.2019

21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedov žestoko je poradio na imidžu čoveka od akcije, pa je tokom nedavne vojne vežbe pokazao svojim vojnicima kako se na pokretan cilj puca iz pištolja, i to na biciklu!

RepublikaFoto: youtube.com/Hronika Turkmenistana
Gurbanguli Berdimuhamedov

Snimak ove liderove preciznosti, koji je emitovan na državnoj televiziji, izazvao je oštre kritike na internetu i u opozicionim medijima, gde se upućuju urnebesne šale na račun Berdimuhamedova, ali šef ove države za to ne mari.

Naime, predsednik je nedavno bio u kontroli vazdušnih i kopnenih snaga na nepoznatoj lokaciji, što je zabeležila državna televizija. Lider je stigao u neobičnom kamionetu zlatne boje, iz kog je dramatično izašao na uska bočna vrata i pozdravio se sa komandantima.

Nakon što se presvukao u vojnu uniformu, nastavio je da puca na ciljeve iz otvorenog vozila, a kako je izvestila zvanična novinska agencija TDH, još jednom je pokazao preciznost koju je vežbao godinama. Glavni događaj je bio kada je tokom vožnje biciklom naglo zakočio ispred nekoliko meta i otvorio vatru iz pištolja na njih.

Predsednik je dokazao fizičku spremnost i veštinu, ističu državni mediji

Proglasili ga mrtvim

Zbog toga što se deset dana nije pojavljivao u javnosti, Berdimuhamedova su nedavno proglasili mrtvim. Lažnu vest objavili su mnogi strani mediji, a onda su državna diplomatska predstavništva objasnila da se turkmenistanski lider nalazi na godišnjem odmoru i da ga zato nema u javnosti.

 

 

- Predsednik Berdimuhamedov je još jednom dokazao fizičku spremnost i veštinu, pa je sjajan primer vojnicima - navela je TDH.

Kao da sve ovo nije bilo dovoljno, pa je predsednik sam upravljao helikopterom na putu do i od poligona, zastavši samo da bi se divio Goragčiju, psu kojeg su mu pre tri godine poklonili granični policajci.

Reakcije na društvenim mrežama su bile različite, od ismevanja zbog postavljenih snimaka do ljutnje usled suludih poteza autokrate, zbog čega je dobio nadimak Turkmenator, aludirajući na čuvenu ulogu Arnolda Švarcenegera.

Opozicioni sajt Letopis Turkmenistana objavio je na Jutjub kanalu verziju ovog televizijskog izveštaja, kome je dodata smešna muzička podloga.

- NATO je prestravljen, Rusija i Tramp su rešili da vazdušne i svemirske snage zamene biciklističkim jedinicama, talibani su spremni da se preobrate u hrišćanstvo, a Kina proizvodi oklopne bicikle za našu vojsku - napisao je jedan od komentatora na popularnoj video-platformi.

Inače, Berdimuhamedov vodi Turkmenistan već 12 godina pošto je na čelo te države došao odmah nakon smrti Saparmirata Nijazova. Oba predsednika su poznata po bizarnim kultovima ličnosti, kao i po predsedavanju siromašnim stanovništvom uprkos velikim rezervama gasa u zemlji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading