Tramp besan na Makrona zbog uvođenja taksi za IT gigante

Autor: Tanjug

Svet

26.07.2019

19:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp oštro je danas kritikovao Francusku zbog uvođenja taksi za gigante interneta kao što su Gugl, Amazon i Fejsbuk, zapretivši da će Vašington odgovoriti Parizu recipročnim merama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Kako je preneo AP, Tramp je naglasio da za američke tehnološke kompanije takse može da uvodi jedino Amerika.

- Ubrzo ćemo najaviti suštinske recipročne mere kao odgovor na ludost (francuskog predsednika Emanuela) Makrona - zapretio je predsednik SAD.

Takse u Francuskoj prevashodno se odnose na kompanije koje koriste informacije o potrošačima kako bi prodavale onlajn reklame.Francuske takse imaju za cilj i da zaustave multinacionalne kompanije u izbegavanju plaćanja poreza uspostavljanjem njihovih sedišta u zemljama EU sa malim porezima.

 

 

AP podseća da trenutno mnoge multinacionalne kompanije gotovo i da ne plaćaju poreze u zemljama u kojima imaju najveću prodaju.

Asošijejted pras dodaje i da se Tramp, govoreći o novim merama Pariza, obrušio i na francuska vina, iako je poznato da američki predsednik ne pije alkohol.

- Uvek ću reći da je američko vino bolje od francuskog vina - kazao je Tramp.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading