Nemačka propada: Privreda klizi ka ambisu

Autor: b92.net, Republika

Svet

23.07.2019

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Polovina Nemaca očekuje da će se u narednim godinama stanje u privredi pogoršati, pokazalo je istraživanje koje su naručile televizijske stanice RTL i n-tv.

RepublikaFoto: pixabay.com
Da li se Nemačka ekonomija urušava?

Samo 14 odsto Nemaca očekuje oporavak privrede u sledećih nekoliko godina, dok 34 odsto očekuje da će situacija ostati nepromenjena, pokazalo je istraživanje.

Istraživanje ukazuje na znatne razlike između pojedinih nemačkih saveznih država, a najoptimističniji su bili stanovnici Saske i Tiringije.

U Saskoj oporavak očekuje 30 posto anketiranih, a 26 posto ih očekuje gospodarski pad. U Tiringiji pak rast u gospodarstvu očekuje 29 posto.

U ostatku Nemačke ispitanici su iskazali manji optimizam; u Saarlandu ih čak 64 posto očekuje pogoršanje u privredi, a slično raspoloženje beleži i ostatak zemlje.

Istraživanje je sprovedeno između 25. juna i 11. juna, na uzorku od 500 ispitanih iz svake savezne države, osim iz Bremena koji nije obuhvaćen istraživanjem.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading