BERLUSKONIJA STIGLA KAZNA: Mora da plati "propalitetu" 40.000 evra

Autor: Tanjug

Svet

21.07.2019

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski sud u Kaljariju na Sardiniji presudio je da lider stranke Forca Italija i nekadašnji premijer Silvio Berluskoni mora da plati 40.000 evra odštete bivšem evroparlamentarcu Demokratske partije Renatu Soruu.

Silvio Berluskoni

Ansa prenosi da je krajem protekle nedelje sudija Nikoleta Leone donela presudu da je Berluskoni oklevetao osnivača italijanske telekomunikacione kompanije "Tiskali" time što ga je nazivao "propalitetom" tokom predizborne kampanje 2009. kada je Soru bio u trci za drugi mandat na funkciji predsednika autonomnog regiona Sardinije.

Navodi se da takva Berluskonijeva definicija odnosila i na način na koji je Soru upravljao kompanijom i na njegovo političko delovanje i upravljanje ostrvom.

Berluskoni je te reči izgovorio u emisiji "Otvoreni studio" na televizijskom kanalu "Italija 1" njegove medijske kompanije "Medijaset", nakon čega je Soru odlučio da ga tuži. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading