USTAŠKI BISKUP: Živela srpska Hrvatska!

Autor: sputniknews.com

Svet

08.09.2017

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sisački biskup Vlado Košić, poznat po nizu desno-ekstremističkih javnih istupa, oglasio se na svom profilu na Fejsbuku u vezi sa odlukom da se tabla s ustaškim pozdravom iz Jasenovca premesti u Novsku.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Košić je ocenio da je postupanje vlade Andreja Plenkovića u ovom slučaju "sramotno postupanje vlasti, šrafciger-vlasti".

- Ako bude sutra braći Srbima smetala hrvatska himna, ova vlast će je zabraniti jer su i ustaše pevale tu himnu. Živela srpska Hrvatska! Pitam se šta bi bilo da su Nemci posle Drugog svetskog rata tražili da u Francuskoj ili u bilo kojoj evropskoj zemlji koja se oduprla njihovoj agresiji vlast ukloni spomenik palim braniocima jer to njima smeta??? Quo vadis Croatia? - napisao je Košić.

Zagrebački portal "Indeks" podseća da je Hrvatska himna "Lijepa naša" izvođena u socijalističkoj Hrvatskoj i da niko ne traži njenu zabranu.

- Indikativno je da je za Košića ustaški pozdrav "Za dom spremni" ekvivalentan "Lijepoj našoj", što sugeriše da on savremenu Hrvatsku vidi kao naslednicu zločinačke NDH - piše Indeks.

"Indeks" piše i da je "neprimereno i perverzno na mestu najgoreg koncentracionog logora na ovim prostorima instalirati spomen-ploču za bilo koga, na kojoj se nalazi zvanični pozdrav ustaškog pokreta koji je taj logor osnovao i vodio."

Portal podseća da je ovo samo najnoviji u nizu ispada kontroverznog sisačkog biskupa koji se između ostalog u javnosti istakao svojim prijateljstvom s osuđenim ratnim zločincem Darijom Kordićem, kojeg je više puta javno pohvalio kao "moralnu veličinu" kao i misama u kojima katoličke vernike poziva da se "odreknu Sotone i Tita".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading